Zie Gitarist april 2016

Onder item: De Bouwers - Jim Wu


Persbericht Haarlems Dagblad augustus 2012

Wu-Amplification introduceert vernieuwende gitaarversterker


Haarlem – Het Haarlemse bedrijf Wu-Amplification, onderdeel van de Haarlemse Creatieve Industrie, heeft onlangs een nieuw type gitaarversterker gelanceerd. De versterker is gebaseerd op vintage buizenversterkers, aangevuld met in eigen huis ontwikkelde technieken en met een doorgaans lager vermogen dan gebruikelijk. Dit komt door het toepassen van één elektronenbuis in de eindtrap. Deze “single ended” techniek is zeer geliefd bij gitaristen, maar schiet normaliter wat tekort in vermogen als een versterker echt groots moet klinken en presteren. Door toepassing van vernieuwende technieken kon deze hindernis worden overwonnen.

Jim Wu, eigenaar van Wu-Amplification, is samen met Rob Spigt (www.machinator.nl) ruim twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de versterker. ,,Het begint met een idee, dan ga je bouwen en vervolgens kom je in een test fase. Tijdens die fase hebben we een aantal vermaarde gitaristen, waaronder Age Kat, Angelo de Rijke, Koen Fu (Koen Lommerse, Iwan de Reus gevraagd de versterker te testen. Daar zijn een aantal aanpassingen uit voortgekomen die we hebben geïmplementeerd. Ook gitarist Sylvester Vogelenzang de Jong van de symfonische rockband Ulysses heeft veel bijgedragen aan het tot stand komen van onze vernieuwende Wu-Amp. Dit vooral door zijn ontwikkelde ISO cabinet, een nagenoeg geluiddichte box waarin microfoon(s) en een luidspreker. Hierdoor waren we in staat in ons bedrijvenpand, zonder de overige “creatieve buren” eerst oordoppen te hoeven aanreiken, maximale geluidstesten te houden. Inmiddels is Wu-Amplification officieel dealer en “testzone” voor deze Box Of Doom (www.boxofdoom.nl).

Ons doel was om een gitaarversterker te ontwikkelen, die met een klein vermogen meer dan volwassen klinkt. De kracht van onze versterker schuilt in de uitzonderlijke dynamiek en de zeer goed te doseren toonregeling. Hierdoor is de versterker niet alleen geschikt voor de podia, maar ook voor gebruik in oefenruimtes, studio’s en natuurlijk voor thuisgebruik. Gitarist Kat: ,, In mijn 20 jarig bestaan als beroepsgitarist heb ik op alle gangbare merken versterkers gespeeld. Ondanks de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren blijft de buizenversterker toch de standaard. Niets is zo mooi als die heerlijke compressie van de eindbuizen, die je geluid precies een duw in de goede richting geven. Het nadeel hiervan is, dat je de versterker behoorlijk voluit moet zetten om dit te kunnen produceren. En dat maakt je niet altijd even populair bij collegamuzikanten of buren."

Volgens de gitarist vult de versterker van Wu-Amplification het gat in het enorme scala van versterkers die al op de markt te vinden zijn. ,, De versterker is schaalbaar in vermogens tot plm. 20 watt. Daardoor beschik je over die felbegeerde buizencompressie op een aangenaam volume. En hij biedt precies dat prettige soort hoog waar een gitarist naar zoekt. Daarbij klinkt hij ook nog eens vol en warm en is daardoor een uitkomst voor in de studio of in het theater.’’

De versterker is verkrijgbaar als losse versterker, maar ook als combo (versterker plus luidspreker in een). Naast het produceren van gitaarversterkers kun je bij Wu-Amplification ook terecht voor reparatie en/of modificatie van (gitaar)versterkers en audio apparatuur. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in onderhoud, reparatie en/of modificatie van (elektrische) gitaren. Menig Haarlemse band, maar ook daarbuiten heeft z’n weg al gevonden naar dit bedrijf.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.wu-amplification.nl en www.machinator.nl

Bezoekadres per 1 mei 2016:
Terschellingpad 2, 2036 KH  Haarlem
Mobiel: 06-14340416

Bands:
Guus Meeuwis, Darryl Ann, Di-rect, Harlem Oil, Gotcha!, Mooi Wark, Brainbox, The Dutch Eagles, Krater, La la lies, Ladies of Soul, Candy Dulfer, Zazi, Blue Moon Special, Sunday Kids, Sue the night, Ulysses, Robin Block, Mundo Park, Baskerville, Tim Knol, The Miseries, Speelman en Speelman, The Analogues, Heist, The Deaf, Twin Shades, Stevious, van Velzen, Zwazi

Contact

Visitor address: Gonnetstraat 26, 2011 KA Haarlem
  Postal address:  Tuinstraat 3, 2011 LZ Haarlem
Phone Mobile: +31 (0)6 14 34 04 16